Tygblöja - Massor med tygblöjor

Tygblöjor och miljö

Tygblöjor

Att använda tygblöjor innebär en miljövinst men visst finns det negativa miljöfaktorer med tygblöjorna. Om man jämför engångsblöjor med tygblöjor som är båda sina för- och nackdelar miljömässigt sett. Båda typerna av blöjor har en negativ miljöpåverkan och hur stor den är beror på var du lever och hur du använder blöjorna.

Miljö - Tygblöjor

Miljö - Tygblöjor

Tygblöjor kräver mer vatten eftersom de måste tvättas. För att skölja av tygblöjan först och sedan tvätta den i en välfylld tvättmaskin åtgår omkring 6 liter vatten per tygblöja. Detta är t.ex. ett stort problem i torra länder men i störste delen av Sverige är det inget problem. Genom att använda biologiskt nedbrytbara tvättmedel är den direkta miljöpåverkan liten vid tvätt av tygblöjor.

Miljö - Engångblöjor

5000 engångsblöjor

En engångsblöja har betydligt högre materialåtgång vilken syns både i tillverkning men även i avfallshanteringen.

Totalt använder ar omkring 5000 blöjor under sina första år vilket är väldigt många blöjor. Tänk också på att det föds omkring 100.000 barn i Sverige årligen vilket innebär att det blir 100.000 sådana här högar med blöjor!


Tygblöjor kan ni hitta hos

Allt om elektriska mopeder

Mer fakta om tygblöja

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om tygblöjor men också en del roliga och spännande om blöjorna.

Meny - Tygblöja
Till förstasidan på www.tygbloja.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
VikblöjaAIO-blöjaBlöjbyxaNyheter