Tygblöja - Massor med tygblöjor

Blöjbyxor

Blöjbyxor

En blöjbyxa används utanpå t.ex. vikblöjor, formsydda blöjor eller prefoldblöjor. Blöjbyxan har ett ytskikt som är fukttätt men som släpper igenom luft och låter huden på barnet att andas. En blöjbyxa tvättas vid behov och ofta kan man ha en blöjbyxa nästan en hel dag utan att den behöver tvättas.

Ett barn behöver normalt 4-5 blöjbyxor att växla mellan om man inte vill tvätta alltför ofta. En fördel med blöjbyxorna är att de kan passa de flesta storlekar på blöjor och att flera olika blöjtyper fungerar med samma blöjbyxa.

Typer av blöjbyxor

Det finns två olika modeller på blöjbyxor att välja på, Dra-på-blöjbyxan eller den Uppvikbara blöjbyxan.

Blöjbyxa av dra-på-modell

Det finns blöjbyxor som är av dra-på-modell vilka kan liknas vid en stor vattenmotståndig trosa eller kalsong. Dessa blöjbyxor kan vid en första anblick verka smidiga men de är inte anpassningsbara till barnet storlek och inte håller så lätta att sätta på.

Uppvikabar blöjbyxa

De uppvikbara blöjbyxorna öppnas på två ställen vid barnets behöver vilket gör att det kan vikas ut platt på skötbordet. En uppvikbara blöjbyxorna fästs med kardborreband, knappar, snören eller snappies.

Material i blöjbyxorna

Det finns två sorters material som används i blöjbyxorna.

Blöjbyxa av ull

Ull är den klassiska blöjbyxan som har funnits under lång tid. Ullen i blöjbyxorna kommer från oftast från får och är först tovad och sedan återfettad. Detta gör att ullen är vattenavstötande.

PUl-blöjbyxor

Det vanligaste materialet i en blöjbyxa är PUL som står för polyuretanlaminerad polyester. Polyester tål många tvättar, står emot väta mycket bra men släpper ändå igenom luft så att barnets könsliga hud luftas bra.


Tygblöjor kan ni hitta hos

Allt om elektriska mopeder

Mer fakta om tygblöja

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om tygblöjor men också en del roliga och spännande om blöjorna.

Meny - Tygblöja
Till förstasidan på www.tygbloja.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
VikblöjaAIO-blöjaBlöjbyxaNyheter